Se till att få rätt behandling

Att ha astma är ingenting konstigt. Och ingenting som gör att du måste avstå från livets goda. Om du tar hand om dig på rätt sätt och är lite smart kan du faktiskt leva precis som alla andra. Nyckeln är att se till att du får rätt behandling.

Läkaren och astma

Ett läkarbesök är både snabbt och enkelt!

Om du misstänker att du har astma ska du givetvis ta kontakt med en läkare. Det är viktigt att man behandlar inflammerade luftrör så tidigt som möjligt.

pef astma

Vad är en PEF-mätare?

Ett enkelt sätt att själv kontrollera dina luftrör och hur mycket luft du andas ut är att använda en PEF-mätare. Om du ber din läkare skriver han ett hjälpmedelskort och sedan kan du hämta mätaren helt kostnadsfritt på apoteket.

Checklista inför läkarbesöket

För att verkligen ta reda på om du kan bli fri från dina astmabesvär, eller ha mindre besvär, behöver du såklart prata med din läkare. Ju bättre behandlad du är idag, desto mindre är risken att din astma försämras imorgon.

Medicin hjälper

Det kan låta som en självklarhet, men medicin hjälper! Se till att du får ett bättre liv genom att ta rätt medicin i rätt doser i förhållande till din astma.